Tamir Harcı

Tamir Harcı

Tamir Harcı hakkında detaylı bilgi almak için bize ulaşın ziyaretinize gelelim.

Tamir Harçları Nerelerde Kullanılır?

Tamir harçları kullanım alanlarına yönelik bilgi vermeden önce ne olduğu konusuna şöyle bir değinelim.

 

Tamir Harcı Nedir?

Çeşitli firmalar tarafından farklı adlarda hazır toz şeklinde 25 kilogram ve üç kat ambalaj halinde satılmakta olan çimento esaslı harçlar, tamir harçları olarak adlandırılmaktadır. Bu harçların ambalajlarında; firmanın adı, harç karışımı için ne kadar su kullanılması gerektiği ve bunun yanı sıra birtakım teknik detaylar hakkında bilgi yazıları bulunmaktadır.

Tamir Harçları Nerelerde Kullanılır?

Tamir harçları ince ve kaba olarak iki farklı çeşitte karşımıza çıkmaktadır. İnce olan tamir harçlarının kullanım alanlarını dökülmüş ince sıva kalınlığındaki sıva onarımları, ince çatlak oluşumlarının onarılması ve eski yapılarda meydana gelen restorasyon çalışmaları gibi durumlarda uygulanmak üzere brüt beton, gaz beton, prefabrik beton, tuğla ve briket şeklinde sıralayabiliriz. Bunun yanı sıra kalın tamir harçlarının kullanım alanlarını ise prefabrik beton, brüt beton, tuğla ve briket üzerindeki kalınlığın fazla olduğu (1-5 cm) boşlukların doldurulması, kiriş ve kolonlarda meydana gelen çatlak ve kırılmaların onarımı ve aynı zamanda kalın çatlakların tamiri şeklinde sıralanabilir.

Ne İşe Yarar?

Tamir harçları ne işe yarar sorusuna her ne kadar yukarıda yer vermiş olsak da yine özetleyecek olursak; yapıda meydana gelen çeşitli hasarların onarılmasında kullanıldığını söyleyebiliriz. Uygulamasının kolay ve aynı zamanda dayanımının da yüksek olması sebebiyle sıklıkla tercih edilmektedir.

Nasıl Kullanılır?

Öncelikli olarak tamir harçları kullanılacak olan yüzey, kir, toz, yağ ve boya gibi yapışmayı engelleyecek maddelerden arındırılmalı ve yine yüzeyde gevşek parçalar mevcut ise temizlenmelidir. Uygulamaya geçilmeden önce zeminin iyice nemlendirilmesi gerekmektedir. Kuru harç malzemelerinin su ile karıştırılması esnasında mikser ya da düşük devirli özel aparatlı matkap kullanılmalı ve elde edilen karışım kesinlikle homojen olmalıdır.  Hazırlanmış olan sıva malzemesinin içerisine hiçbir şekilde herhangi bir malzeme eklenmemelidir. Uygulamanın tamamlanmasının ardından yüzeyin en az 24 saat nemlendirilerek korunması gerekmektedir.

Bu yazımızda sizlerle tamir harçlarının ne olduğu ne işe yaradığı ve nerelerde kullanıldığı sorularına yanıt vermeye çalıştık. Vermiş olduğumuz bilgilerin sizler için aydınlatıcı nitelikte olacağını umut ediyoruz.



Bir telefon kadar yakınınızdayız...

Aşağıdaki iletişim bilgilerinden bize ulaşabilirsiniz...

Pro Teknik Yapı0216 642 52 92
Pro Teknik Yapı